22 Kasım 2015 Pazar

Youtube Özgün Video Bulma Yöntemleri


Youtube’a Özgün Video Yükleme (Telif hakkı olmayan)

Youtube Para Kazanmak için özgün video yüklememiz gerekir. Youtube kanalınızı açtınız ve kanal ayarlarını yaptıktan sonra yapacağınız ilk iş özgün video yüklemektir. Kanalınız ile alakalı kategorilerde daha önceden Youtube da yayınlanmayan videoları araştırmanız gerekir. Müzikler, diziler, programlar, şiddet ve cinsel içerikli paylaşımlar Youtube’un hesabınıza ihtar vermesi veya hesabınızın bloke edilmesi gibi cezalar vermesine sebep olur. Hesabınız bu tür paylaşımlar ile bir çok özelliğini de kaybedebilir.
Youtube ile para kazanmak için özgün(benzersiz) video yüklemek gerekir. Biz amatör Youtube kullanıcıları olarak özgün videoları nasıl bulabiliriz? Youtube özgün video üretmek için 3 yol vardır. Bu yollar aşağıdaki gibidir:
- En geçerli yol kameranızla ilgili olduğunuz kategori de video çekmenizdir. Youtube bizden istediği yöntem de budur. Bu imkanımız yoksa diğer iki yola başvuracağız.
1. Video düzenleme programları ile ilgili kategorilerde telif hakkı içermeyen videolardan yeni özgün bir video ortaya çıkarmaktır. Sony,Vegas, Movie,Maker,Adope,Premiere gibi video düzenleme programlarından birini bilmeliyiz. Movie Maker en basit arayüze sahip ancak basit efektler verebilirsiniz.
2. yol ise en az uğraştırıcı bir yoldur. İlgili olduğunuz niş bir kategoride Google dan aratma yaparak Youtubede olmayan videoları ekliyoruz. Googleden video araması yaparken youtubede sonuçlarını kaldırıp diğer sitelere göz atıyoruz. Daha sonra arama zamanını da kategoriye göre değişebilir son bir saat yapıyoruz. Buradan seyir zevki yüksek videoyu seçip indiriyoruz. Daha sonra videoyu Youtubeye yüklüyoruz.
3.Dizi, film ve programlara büyük ihtimal ile ihtar geliyor. Adsense yerine Quiz Network partner kanalını kullanarak para kazanmak mümkündür. Yapmanız gereken Quiz Network iş ortaklığına başvurup kabul aldıktan sonra dizileri gününe göre hızlıca indirip videolara çerçeve yapmak gerekiyor. Çerçeve yaparak videonuz özgün hale geliyor. Aşağıdaki gibi:
Eğer izlenme oranlarınız ilk 5 video da binlere ulaşmışsa iyi gidiyorsunuz demektir. Günde 5 tane video yüklemeniz uygundur. İş ortaklığı başvurusu da yapabilirsiniz.  Youtubede özgün video yöntemleriniz varsa yorum kısmına ekleme yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder